Снимка: БГНЕС
fallback
Висшите министри в британското правителство са подписали решение за отлагане на пълното вдигане на локдауна в Англия, което беше планирано да се случи на 21 юни, съобщи Би Би Си. Очаква се премиерът Борис Джонсън по-късно днес да потвърди отлагането на пресконференция.
 
Правителствени източници са заявили пред Би Би Си, че досегашните правила ще останат в сила още четири седмици. Отварянето на нощните клубове ще почака. ОСтава и препоръката хората да продължават да работят от домовете си, където това е възможно.
Oще по темата
 
Решението ще бъде внесено за гласуване в Камарата на общините по-късно този месец. Очакванията са, че немалко депутати от управляващата Консервативна партия да се разбунтуват и да не го одобрят.
 
Последната четвърта фаза от “пътната карта“ на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна предвижда премахване на всички законови ограничения за социалните контакти.
 
Учени призоваха датата за излизане от локдауна да бъде отложена, така че да се постигне ваксинирането на повече хора и с втора доза заради рискове от индийския вариант на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Заслужил Осеменител

преди 2 години

Само ЕнтЕлЕгенти в коментарите, бате. ЕнтЕлЕгенти и анадолски кьопeци. Скоро всички ще си сърбате coпoля.

15

Анонимен

преди 2 години

Много сте зле! В чужбина ви чудим на акъла

14

протестъри

преди 2 години

да се радваме, че не живеем в англия.

fallback