Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Във Великобритания регистрират най-голям дневен ръст на нови случаи с коронавирус от края на февруари насам, като голяма част от тях са с варианта Делта, изолиран за пръв път в Индия, предаде АП.

Според данни на правителството за едно денонощие в кралството са били установени 8125 новозаразени, а това е най-високата стойност от 26 февруари. Над 90% от тях са носители на т.нар. индийски щам, смятан за 40 на сто по-заразен от обичайната форма на вируса.

Oще по темата

Британският премиер Борис Джонсън планира да отложи до 19 юли отмяната на последните рестрикции, въведени заради коронавируса в страната. Отлагането, планирано от него, е именно заради разпространението на т.нар. индийски вариант или вариант Делта на коронавируса, съобщава вестник "Сън", цитиран от Ройтерс.

Според плановете на правителството, които ще бъдат огласени в понеделник, предстои двуседмична оценка на ситуацията и ако броят на хоспитализациите намалява, някои рестрикции ще бъдат премахнати още на 5 юли, посочва изданието, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

И кво стана ся? САЩ и Англия с т. н. колективен имунитет - над 70% ваксани са пот зле от Путинова Русия -25% и постепенно бойкова България -15%. В САЩ на милион население по 100 на ден в Англия 130 у нас по 50 а в Русия по 80. Нещо с тия ваксини не излиза сметката.

28

Пловдив

преди 2 години

До 27:попълвал съм, и какво,ти сигурно вече си се набол с някоя от отровите,много вярваш на талавизора.

27

Анонимен

преди 2 години

Да си сЕдат на острова и хич да не ни се мяркат из България.

fallback