Снимка: БГНЕС
fallback
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви в събота „неработна“ седмица в руската столица и други мерки за ограничаване на разпространението на коронавриуса на фона на бавна ваксинационна кампания, предаде АФП.
 
"През изминалата седмица ситуацията с разпространението на коронавирусните инфекции рязко се влоши ... Днес подписах указ, предвиждащ неработни дни между 15 и 19 юни", каза Собянин на уебсайта си.
 
В Русия регистрират ръст на заболеваемостта, а кампанията по имунизиране на населението не постига желаните резултати. През последното денонощие бяха регистрирани над 13 500 нови случая на коронавируса.

Лидер по ръст на заболеваемостта е именно Москва с 6700 случая. Следват Московска област, Санкт Петербург, Нижегородска и Ростовска област.

Броят на смъртните случаи за денонощие е близо 400.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Не знам сега колко са им заразените, вече не ги следя нито у нас, нито в Европа, но зная, че когато при нас отчитаха по четири-пет хиляди заразени на ден, при тях заразените бяха между осем и девет хиляди. Предположих, че това е причината руснаците да не бързат да се ваксинират, осем хиляди на ден за 140-милионна Русия е капка в морето.

15

Анонимен

преди 2 години

Абе, какво стана, нали там имаше великата ваксина Спутник, защо продължават да се повишават случаите? Доколкото си спомням русофилчетата тук обясняваха, че това е ваксината, която защитава срещу всякакви варианти на вируса?

14

Здравомислещ

преди 2 години

Рискът от Делта варианта на Ковид-19 (индийския вариант) е сериозен, като заразността му е около 60% по-висока от Алфа варианта (британския вариант). Във Великобритания броят на заразените расте бързо, като основно са засегнати неваксинираните - от 33 000 доказани случаи, само 20 са били пълно ваксинирани. Това е доказателство за ефективността на ваксините. И докато броят болни расте, все пак е малък като абсолютен брой, а британските власти ваксинират много мащабно. Предвид големия трафик на българи от Острова, както и наближаващото лято, съм почти сигурен, че най-късно август ще имаме първи

fallback