Снимка: архив, БГНЕС

В събота, 12 юни за българите в Чикаго център “Коперник” ще бъде място за ваксиниране от 14.00 до 16.00 часа с храна, музика, безплатен билет за футболен мач на “Чикаго  Файър”. Това беше оповестено и в новините на местния ТВ канал АВС.

„Най-различни са специалните събития за различните емигрантски общности и предстоящото събитие в събота е посветено предимно на българската общност, на полската общност на други източноевропейци, които биха могли да дойдат, да се ваксинират и да получат безплатни билети за мач на "Чикаго Файър", но и също така да се запознаят със Станислав Иванов, който е българин и играе отскоро в отбора“. Това каза за БНР Елена Иванова от екипа на прес-офиса в отдела по обществено здраве към кметството на Чикаго.

„Ние сме изключително благодарни, че успяхме да си партнираме с футболният отбор на Чикаго, но и с много други спортни отбори в града. Миналият месец ние стартирахме нова маркетинг кампания, която се казва "Стани част от отбора. Чикаго срещу COVID-19". Призоваваме колкото се може повече хора, специално българската общност, да се присъединят към нас в събота и да заповядат, да се ваксинират и също така да се забавляват и да получат безплатни билети за мач на "Чикаго Файър", ако са любители на футбола", каза още Иванова.

Чикаго е първенец в цялата страна по справедливо и равномерно разпределяне на ваксината, улесняване достъпа до ваксина. Работи се с изключително много обществени партньори, лидери и организации, които помагат да се достигне до различни общности в града.

Ваксинацията в Чикаго върви изключително добре. Това е и една от причините за премахване на част от мерките. В петък официално Чикаго влиза в 5-а последна фаза от плана за отваряне на града. Това означава , че например няма да има ограничения за бизнесите и за ресторантите, няма да има определен капацитет на хората , които могат да ходят в заведения или някакъв друг тип помещения или обществено място. Също така хората, които са ваксинирани, няма нужда да носят маски, освен ако не се изисква  специфично от бизнеса или сградата, в която са.

Маските ще бъдат задължителни за всички в градския транспорт. Но всички обществени места, всички бизнеси, които по някакъв начин бяха ограничени или затворени заради пандемията, вече отварят.
 

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Скара, бира, а, у .... нема такъв цирк...

10

Анонимен

преди 1 месец

Няма лошо да има стимул.Лошото е,че най-добрият стимул ще е едно концертче на Азис.Ако и джендър-кмета на Чикаго врътне един кючек...

9

Анонимен

преди 1 месец

Какво лошо има в малко стимул? На източноевропейците по традиция им трябва морков за мотивация. Подозрителност по наследство, от комунизма.