Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Чили обяви локдаун в столичния град Сантяго на фона на увеличаващи се случаи на COVID-19, въпреки че близо 60% от населението на страната е със завършен ваксинационен цикъл, предаде Би Би Си.

Над 8 млн. жители на столицата и района ще трябва да останат вкъщи от събота.

Oще по темата

В четвъртък Чили съобщи за нови 7716 случая за денонощието, въпреки че голяма част от новозаразените са с ваксини.

Здравните власти предупреждават, че интензивните легла са на привършване, а от гилдията обявиха, че медицинските работници „са на ръба“.

Около 58% от 17,5-милионното население на страната с изцяло ваксинирано. Около 75% са с поне една доза.

Критици на властите обвиняват правителството, че прекалено рано е отпуснало мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 2 години

Всъщност ваксинираните са 49% . И всички болни са неваксинирани или с непълна ваксинация. Умопомрачително е как се изопачава информацията.

72

Киро Х

преди 2 години

До ДодоПрясно вакцинисаните шедват спайкпротеин и заразяват всичко наоколо. Пазете се от вакцинисаните и ги отбягвайте поне 2 седмици след като са ги напълнили с райската течност от ада.

71

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен "Когато в Чили започна увеличението на новите случаи, с две дози бяха 0,3% от населението и 15% бяха с поне една доза" - тоест - както навсякъде по света - инжектирането на експерименталните терапии директно води до рязък скок на "заразените" Хмм интересно дали има връзка.

fallback