Снимка: БГНЕС

От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу коронавируса, ще могат да влизат във Франция, без да показват негативен PCR, предаде Франс прес.

"Обявяваме, че от 9 юни европейците, които са ваксинирани, ще могат да влизат във Франция без PCR", заяви делегираният министър по транспорта Жан-Батист Джебари пред телевизия CNEWS.

Пътниците от Великобритания или САЩ ще трябва да представят негативен тест (Пи Си Ар или за антитела), независимо дали са ваксинирани, показва документ, публикуван днес от френското правителство.

В "стратегията за повторно отваряне на границите" страните се разделят на категории, наречени условно "зелена, оранжева и червена". В "зелената" попадат страните от европейската икономическа зона, Австралия, Израел, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Япония.

Пътниците от тях не са длъжни да посочват убедителна причина за пътуването си и само неваксинираните ще трябва да показват негативен тест, направен преди по-малко от 72 часа. За ваксинирани се смятат тези, които са получили втората си ваксина най-малко 14 дни преди датата на пътуването (4 седмици за ваксината на Джонсън и Джонсън).

За пътниците от страните в "червената" категория (Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Индия, Колумбия, Коста Рика, Непал, Пакистан, Шри Ланка, Суринам, Турция, Уругвай, Чили, Южна Африка) е необходима основателна причина за влизане във Франция.

Те трябва да представят негативен тест независимо дали са ваксинирани и след пристигането им на френска територия ще бъдат подлагани на карантина за срок от 7 до 10 дни.

За страните от "оранжевата" група, като САЩ и Великобритания, се изисква негативен тест, ако посетителят е ваксиниран. В противен случай трябва да представи основателна причина, негативен тест и подлежи на 7-дневна карантина. (БТА)

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

До ИстинатаЗа жалост това се цели. Но и за ваксинираните няма да е хубав животът. Локдауните ще са за всички и ще целят масов контрол над популацията. Скоро е-пари ще въведат масово. Ако не слушкаш по указания, блокират парите, стоиш гладен и жаден. Първо да не забравяме, че голяма част от ваксинираните трябва да бъдат позаличени до 2030 (или поне тези с определените за унищожение гени). Останалите са фундаментът на новия световен ред и глобалната държава.

5

Анонимен

преди 1 месец

Права на човека , свободно придвижване , свободен пазар и т.н ! - бла , бла , бла и тралала.

4

Истината

преди 1 месец

Постепенно, стъпка по стъпка, ще превърнат неваксинираните във втора ръка хора. Направо в не-хора. След година ще има тотален тормоз. Бариери навсякъде, тестове всеки ден, от време на време прас по две седмици карантина със строг контрол, няма да им разрешават да влязат в хотел, кръчма, кино, никъде. Ще работят само в селското стопанство и в Чистотата. А след две година направо ще ги изолират в затворени трудови лагери. Не се залъгвайте, натам върви светът.