Снимка: БГНЕС
Във Великобритания днес се очаква да бъде най-топлият ден за годината досега, а температурите да достигнат до 25 градуса, предаде БНР. 
 
Очаква се много британци да се съберат по плажове, паркове и заведения, тъй като денят е почивен. Това разтревожи учените на Острова, които смятат, че е твърде рано за големи и неконтролируеми събирания на хора.
 
След седмици заключени вкъщи заради ограниченията във връзка с вируса и проливните дъждове напоследък, милиони британци се възползват максимално от дългия уикенд и хубавото време.
 
Много хора не си резервираха почивки в чужбина заради пандемията и ограниченията за пътувания и сега се стичат по британските курорти. Учените обаче продължават да призовават хората да бъдат предпазливи, защото се наблюдава увеличение на случаите на заразявания в страната, които са породени от новия индийски вариант на вируса.
 
Професорът по здравна психология от Лондонския университетски колеж Сюзън Мичи, която е член на екипа съветници на правителството, заяви за "Скай нюз", че вдигането на пълния локдаун на 21 юни, както предвиждат плановете на премиера Борис Джонсън, продължава да е под въпрос.
 
"Ключов момент сега е хората да продължават да общуват помежду си на открито, а ако са на закрито да отварят прозорците и вратите", изтъкна Сюзън Мичи.
 
Друг правителствен съветник Рави Гупта обаче направо заяви за Би Би Си, че пълното отваряне на икономиката трябва да бъде отложено с няколко седмици, защото има признаци, че се задава нова вълна на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase