Снимка: БГНЕС
fallback

Ваксината на "Пфайзер" предизвиква образуването на антитела, способни да неутрализират индийския вариант на новия коронавирус, макар той да отслабва ефикасността й в лабораторни условия, съобщи АФП, като цитира изследване на учени от Института "Пастьор".

Антителата в кръвния серум на хора, имунизирани с двете дози на ваксината на "Пфайзер", са ефикасни срещу британския вариант на новия коронавирус, но са по-слабо ефикасни срещу индийския вариант, сочат резултатите от изследването, публикувани в електронната библиотека BioRxiv.

Въпреки "леко отслабената ефективност, показана при лабораторни тестове, ваксината на "Пфайзер" вероятно предпазва", увери Оливие Шварц, съавтор на изследването и директор на звеното по вирусология и имунология в Института "Пастьор", предаде БТА.

Учените са изследвали и ефективността на ваксината на "АстраЗенека" срещу тези варианти на коронавируса, но само в серум на хора, ваксинсирани с една доза от британската ваксина, които още не са били получили втора доза във времето на провеждане на експеримента.

Резултатите от изследването, проведено съвместно с френски университетски болници, показват, че една доза от ваксината на "АстраЗенека", която е ефективна срещу британския вариант на коронавируса, "действа твърде слабо срещу индийския и южноафриканския вариант". Затова еднократна доза от този препарат изглежда "слабо или изобщо неефективна" срещу индийския вариант на новия коронавирус, подчерта Шварц.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ха!!!!!

преди 2 години

За Пфайзер или добри новини- или нищо, че пляс! Пфайзър е елитна ваксина, само избрани с конкурс за интелигентност бала-мурници. Къде е прекрасната новина че вече имат одобрение и за шест годишни деца да боцкат. И ще е доброволно задължително.

10

Анонимен

преди 2 години

Файзер е най-съмнителната ваксина,с най-много смъртни случаи, парализи, отключване на автоимунни заболявания ,но и с най-тлъсти подкупи там където трябва-ЕМА,FDA ,СЗО и т.н.При това са и нагли и сипят антиреклама на конкурентните ваксини .

9

найтъп

преди 2 години

Разберете какво е VAERS -намерете как се ползва, понеже не е лесно - открийте, че абсолютно всички псевдоваксини са еднакво убийствени и инвалидизиращи

fallback