Снимка: Bloomberg.com
fallback

Расте броят на регистрираните случаи на COVID-19 в Индия. Днес той надхвърли 24 милиона на фона на съобщения за разпространяването по света на силно заразната мутация на вируса, открита първо в страната, предаде Ройтерс.

Тези варианти се предават много по-лесно, но засега не сме констатирали косвени последици. Единственото ни безпокойство е, че те се разпространяват по-бързо, каза експерт по заразни болести от Световната здравна организация.

Oще по темата

Здравната служба на Англия съобщи, че броят на потвърдените случаи на индийския вариант в Обединеното кралство се е удвоил миналата седмица и сега заразените с него са 1313, предаде БТА.

По данни на индийското здравно министерство, починалите с COVID-19 през последните 24 часа са отново 4000 и това е трето поред денонощие, в което страната отчита сходен брой смъртни случаи. Числеността на новите заразени (343 144) обаче е под пика от 414 188 души миналата седмица. Починалите от COVID-19 от началото на пандемията са общо 262 317.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

КВО СА 4000 НА ДЕН ПРИ МИЛЯРД И ПОЛОВИНА ИНДИИЦИ КАПКА В МОРЕТО КАТ НЕ СА ПО 4 МИЛИОНА НА ДЕН Е ГА ТИ ПАНДЕМИИКАТА

24

Анонимен

преди 2 години

178.36 милиона са ваксинираните в ИНДИЯ

23

Анонимен

преди 2 години

Четири милиона са им активните случаи. Двадесет милиона са оздравели. А смъртността им е 1%. Казва се сезонен грип с голяма рекламна кампания.

fallback