Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Индийският вариант на Ковид-19 вече е в 44 държави по света. Това съобщи Световната здравна организация. В Европа най-много случаи има във Великобритания, която продължава да разхлабва мерките.
Oще по темата


Според специалистите тройно мутиралият индийски вариант на Ковид-19 е една от основните причини за смъртоносната вълна в азиатскта страна. Броят на починалите там вече надхвърли 250 хиляди души. На много места няма лекари и роднините на болните поемат тяхната функция.

Световната здравна организация заяви, че има данни индийският вариант да е по-заразен.

"Ние го квалифицираме като вариант, който представлява потенциална опасност на глобално ниво", заявиха експерт от СЗО.

Извън Индия, вариантът вече е регистриран в 44 държави.

В Европа - най-много случаи има във Велкобритания. Засега обаче властите на Острова не смятат да затягат мерките и ще продължат с плана си за поетапното им разхлабване. Вдигане на ограченията и в Гърция. Там децата тръгнаха на училище, но само след отрицателен тест.

А в Северна Македония се удължава работното време на ресторантите до 23.30. Позволява се и провеждането на събития на закрито при запълване на 30 процента от капацитета на помещението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

смях, по заразен - вие нещо за гъстота на насалението чували ли сте, по смъртоносен - ама данните ви друго говорят и вместо % за да се види че е ниска сте цопнали едни бройки които за милиард и 400 милиона са нищо. На ден по естествени причини там умилат 300-400 000, от ковид 3-4000 е колко пък да е смъртоносен. Тоя филм го гледахме айде у лево!

4

Handel

преди 2 години

ЦЗО пак нампомня че са профукали подарените им милиарди.

3

Iviviv

преди 2 години

Кой ви вярва вече на щамове вълни и тем подобни глупости.

fallback