Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Провинция Албърта в Канада съобщи за първи смъртен случай на пациент от рядко срещаното усложнение - образуван тромб, след поставяне на ваксина „АстраЗенека“ срещу COVID-19. Информацията за това бе потвърдена от местните здравни власти късно във вторник, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Случаят е втори на образуване на тромб и единствен с фатален изход след поставените над 253 000 дози „АстраЗенека“ в провинцията.

От производителя все още не са коментирали случилото се.

Миналия месец провинция Квебек съобщи за първия случай в страната на починал пациент след поставена ваксина „АстраЗенека“, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

АБВГ

преди 2 години

хахахахаах

9

Анализатор

преди 2 години

Повечето смъртни случаи/тежки постваксинални реакции са на хора преболедували (със симптоми или без) Ковид.Изводите оставям на вас.

8

статистик

преди 2 години

Помолихте в коментарите за коментар, давам. Този тип усложнение не е на база на 100,000 , а се броят частни случаи, досега няма инцидентност, която да е статистически значима. Например, във Великобритания е 1:600,000 , което е доста различно от тромбозите, наблюдавани от самия ковид, които според мета анализ са 16.5%При толкова редки частни случаи след ваксинация не може да се даде каквато и да е извадка.

fallback