Снимка: БГНЕС
fallback

Ваксината Sputnik V е одобрена за спешна употреба в Турция, според Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ).

"Регистрацията е извършена като част от разрешение за спешна употреба (EUA). Турция се превърна в 63-ата страна, в която използването на Sputnik V е одобрено", докладва фондът.

Според Анадолската агенция, турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа е направил съответното изявление, в което се казва, че след резултатите от проучването е издадено разрешение за спешна употреба на Sputnik V.

На 26 април руският фонд за директни инвестиции и турската фармацевтична компания Viscoran Ilac се договориха да произвеждат ваксината Sputnik V в Турция. Производителят вече се е подготвил за локализирането на производството и планира да започне производството в рамките на следващите няколко месеца в няколко предприятия, съобщиха от фонда, цитирани от БГНЕС.

Koджa потвърди в сряда подписването на споразумение с Руската федерация за доставка на ваксини и трансфер на технологии за нейното производство.

Турция съобщи за 394 свързани с Ковид-19 смъртни случая за последното денонощие. Това е най-голямата бройка на смъртни случаи, свързани с коронавируса за 24 часа в страната от началото на пандемията, предаде Ройтерс, като се позова на министерство на здравеопазването.

За последното денонощие новозаразените са 31 891, предаде БТА. Турция се нарежда на четвърто място в света сега по средния брой на новите случаи на зараза са седемдневен период.

В страната от вчера е в сила нов национален локдаун, който ще продължи до 17 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Американокакашка

преди 3 години

До ЧебурашкаЧебурашката - човека само констатира а ти само демонстрираш злия си нрав.но какво да очакваме от продажни и безпринципни предатели на американска хранилка?!

32

По-светлозелените

преди 3 години

Статията "България в "черния списък" на Русия с неприятели?" е частно парти на американофили.Другите нямат достъп!

31

Анонимен

преди 3 години

До 36 ЧебурашкаДоста се отвиваш от известно време но при всички случай ще настинеш с гаранция...

fallback