Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Седем души в Обединеното кралство, имунизирани срещу COVID с ваксината на "АстраЗенека", са починали вследствие на кръвни съсиреци. Това съобщи Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти, цитирана от Франс прес.

Oще по темата

Лекарственият регулатор допълни, че до 24 март са били регистрирани 22 случая на венозни церебрални тромбози и 8 случая на тромбози, свързани с недостиг на тромбоцити, от общо 18,1 инжектирани дози.

"Предимствата на ваксината "АстраЗенека" за предотвратяването на инфекция с COVID-19 и усложненията (от болестта), продължават да са много по-големи от рисковете и хората трябва да продължат да се ваксинират с нея", заяви в комюнике директорката на регулатора Джун Рейн.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 години

Същата агенция преди няколко седмици беше обявила над 3000 починали СЛЕД ваксинация, вече сигурно гонят 10 000. Някак обаче не е политкоректно да бъде цитирана подобна информация, въпреки че идва от същия официален източник.

53

Анонимен

преди 3 години

Един вид се оправдават убийствата чрез ваксина. Не че някой ги е искал, ама ако умре карай да върви. За Борис Джонсън /Иванов/ това е статистика, но за семействата трагедията е 100%. Как така? - "спокойно бе, само 7 умрели и толкова". Каква песен щеше да пее Джонсън ако това бе станало с негов близък?

52

Анонимен

преди 3 години

Дали бройките са верни се съмнявам. Другите умрели са ги писали жертви на вируса.

fallback