Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Властите в китайския град Жуйли на границата с Мианмар са си поставили за цел за пет дни от днес да ваксинират всичките около 300 000 жители на града заради появата на огнище на коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

От вторник насам в Жуйли са потвърдени общо 16 случая на COVID, като 12 от заразените са китайци, а останалите - граждани на Мианмар.

Oще по темата

Китайската централна телевизия показа опашки от хора, които чакат да бъдат ваксинирани. Вчера представител на комунистическата партия в града каза за телевизията, че в Жуйли са пристигнали 159 000 дози ваксина.

Телевизионни кадри показаха опустелите улици, след като градската управа нареди на хората да останат под домашна карантина и затвориха магазини и бизнеси, които не са от първостепенно значение. Властите казаха също, че ще засилят контрола по границата с Мианмар, за да не допуснат незаконно проникване на хора оттам.

Това е първият случай, когато в Китай ваксинират цял град заради огнище на COVID.

Днес Националната здравна комисия съобщи, че вчера в страната са извършени около 6,8 милиона ваксинации срещу COVID-19, с което общият брой на поставените ваксини е достигнал 126,62 милиона, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Еди

преди 3 години

Е тва е здравна диктатура.

26

Анонимен

преди 3 години

Браво по тоя случеи ще си купим по един - епьл, произведен в китаи

25

Анонимен

преди 3 години

Отново са се изказали поклонници на тези ........(дето не казват истината). Как може да си фен на хора, правещи фалшив ориз, продават ти стока с лъжлив етикет и даже го смятат за добро, че са ти продали повече. Имат стоки, дето са обявени за номер43-обувки, а те 41ви-тоест дават повече, правят с калъп 41, а ти дават повече -направо 43

fallback