Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Картина на британския художник Банкси се очаква да набере милиони паундове за държавното британско здравеопазване на търг днес, предаде Франс прес.

Произведението на майстора на графити  „Game Changer“ се появи за първи път в болница в Саутхемптън - на южното английско крайбрежие, по време на първата вълна от глобалната здравна криза миналия май.

Художникът, който се появява от графити сцената в Бристол, Югозападна Англия през 90-те г., е оставил бележка с картината с благодарности към болничния персонал за тяхната работа в борбата с пандемията, припомня БНР.

Аукционната къща „Кристис“ е дала предварителна оценка на произведението между 2,5 и 3,5 млн. паунда.

Репродукция на картината ще остане в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Африканска поговорка

преди 3 години

И най-малкото козле скача върху столетното дърво като падне! А ако не е паднало само, а е било отсечено? И ти и аз знаем, че дървото беше отсечено и после козлетата почната да скачат върху него! И маймуните почнаха да скачат върху него и после то метафорите са много - корпорации, свещенници, секти, банкери, "приватизатори" - изкупители на земя - пълен е цирка... че даже и музиканти скатат на трупа на дървото ...

3

Саксиииии....

преди 3 години

Знам лигьо, че имаш доживотна забрана да влизаш на територията на страната, но не и лобистите и хората ти тука ... Изпратил съм им съобщениице - не знам дали са го разбрали - с етикетче от моргата е на палеца!!!

2

Саксииии

преди 3 години

Още ти е празен ковчега с твойто име на него!!! В дървения апартамент те искаме!

fallback