Снимка: БГНЕС
fallback

Перспективите за възстановяване от икономическото забавяне, предизвикано от Covid, са несигурни и неравномерни.

Някои нововъзникващи икономики и почти всички страни с ниски доходи са изложени на риск от по-слаб растеж. Това заяви днес управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Време е да се ангажираме с действия, за да може търговията отново да бъде двигател на растежa и възможностите, какъвто е била толкова дълго време, каза Георгиева на онлайн събитие, организирано от Световната търговска организация.

Обемът на търговията може да нарасне с 8,5 процента тази година и с 6,5 процента догодина, добави ръководителката на МВФ.

По думите й възстановяването на търговията, ако се управлява добре, може да стимулира растежа и жизнения стандарт в развиващия се свят. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Вирус

преди 3 години

До АнонименНе е ***, Сталинка е по рождено свидетелство. На името на бащицата Йоско Висарионович с партизанско име Сталин, но после се пренасочва към САЩ, живее и работи там и логично стига до този пост.

9

Анонимен

преди 3 години

Ръководителката на МВФ??? МВФ е в главният виновник за съсипване на много държави, в това число и България

8

МВФалит

преди 3 години

Ако лелката обясни какво точно означава "по-бедни и по-богати" страни, при положение, че повечето западни държави, особено САЩ, са затънали в чудовищни дългове, които никога няма да бъдат изплатени.

fallback