Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Румъния съобщи днес за рекорден брой пациенти с коронавирус в интензивните отделения на болниците от началото на пандемията, предаде Асошиейтед прес.

Нарастването на броя на болните на интензивно лечение, които в момента са 1334, е свързано с увеличаването и на броя на новозаразените.

През миналата седмица Румъния регистрира най-висок брой новозаразени през последните 3 месеца - в някои от дните те бяха над 6000 за денонощие.

В събота здравните власти обсъждаха начини за увеличаване на капацитета на интензивните отделения в болниците, за да се избегне вероятният недостиг на места.

Въпреки натоварването на здравната система в страна обаче премиерът Флорин Къцу каза, че няма да има национален локдаун.

"Много хора питат дали ще се върнем пак към локдаун. Моят много ясен отговор е: Не", заяви днес Къцу.
От началото на пандемията от коронавирус Румъния, чието население е над 19 милиона, е регистрирала над 897 000 заразени и 22 208 смъртни случая.

Досега в страната са поставени над 2,4 милиона ваксини. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Мамалига, няма оправия...

10

Анонимен

преди 3 години

Румъния има стабилна здравна система.Тук има само свободни болнични легна, но няма достатъчно лекари, сестри, апаратура.Но с болници търговски дружества, толкова.

9

Анонимен

преди 3 години

Ето това се казва премиер, а не като нашия кратун който напълно капитулира пред бялата мафия!

fallback