Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Румъния продължава ваксинацията с "АстраЗенека", съобщи в. "Адевърул". Румънските власти снощи решиха да продължат кампанията по имунизация срещу COVID-19 с всички ваксини, разрешени към момента на европейско равнище, посочва "Адевърул".

Oще по темата

Изданието информира, че снощи се е състояла извънредна среща на институциите, които имат пряко отношение към ваксинацията, на която са били анализирани страничните ефекти, регистрирани в Румъния, мотивацията на решенията на други държави, събитията, докладвани на международно равнище, и препоръките на регулаторните органи на европейско равнище. На срещата е взето решение ваксинацията в Румъния с всички разрешени в ЕС ваксини да продължи, включително с "АстраЗенека".

Националният комитет за координация на ваксинационните дейности очаква решението на Европейската агенция по лекарствата, която ще се събере в четвъртък на извънредно заседание, за да анализира ситуацията с ваксината, произведена от "АстраЗенека", пише още "Адевърул", цитиран от БТА. Вестникът съобщава и за призива на Националния комитет за координация на ваксинационните дейности пациентите и лекарите да съобщават за всяка съмнителна странична реакция вследствие на имунизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

до 12

преди 3 години

1 грам истина, 999 грама лъжи

12

Анонимен

преди 3 години

Израел се ваксинират само с Пфайзер. На първо място по ваксинации в целия свят. После ми говорете дали конспиративните теорий нямат грам истина в тях.

11

Поправка на поправка

преди 3 години

До ПоправкаИди на поправителен по правопис и научи как се пише някой или някои

fallback