Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китай смята да смекчи ограниченията за влизане в страната, засягащи жителите на някои държави, включително САЩ, при условие че са ваксинирани с китайски препарат, предаде Франс прес.

Като предпазна мярка срещу ново изостряне на коронавирусната епидемия китайските граници от една година са затворени за повечето чужденци.

Oще по темата

Китай, където COVID-19 се появи в края на 2019 г., вече почти е изкоренил болестта на своя територия.

Китайското посолство в САЩ съобщи вчера в комюнике, че ще започне да разглежда визовите молби на "кандидати, получили китайска ваксина срещу COVID-19", при все че в САЩ още няма достъп до никакъв китайски медикамент.

Това подновяване на процедурите обхваща работните визи, визите за бизнес пътувания и пътувания "с хуманитарни цели" като събиране на разделени семейства.

Според комюникето кандидатите трябва да са получили две дози от ваксината или само една, но поне 14 дни преди подаването на молба за виза. След пристигането си в Китай обаче те ще трябва задължително да останат до три седмици под карантина.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Баровеца

преди 3 години

Да 3ти! Прав си! Аз лично вече направих бойкот! Замених предпочитана от мен Китайска марка смартфон с друга,и то защото съм на мнение,че лабораторията в Ухан има пръст с изпускането на Вируса!

18

Анонимен

преди 3 години

До Анониментези "кучеяди" както ги наричаш, освен голям производител, са още по-голям консуматор. Факт е когато иконмиките на САЩ и Китай забуксуват, в Европа настава леж...

17

Анонимен

преди 3 години

До Анонименопашката на чакащите е дълга, не ги мисли

fallback