Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приемам всяка критика и предложение, но няма да приема оплюването на това, което сме постигнали до момента, приемам всяка протегната ръка. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Който ви обещава живот без болест, ви лъже, който твърди, че ние няма да се справим, защото той не участва, ви заблуждава - няма подготвени хора, няма експерти, знаещи всичко. Но губим желанието си заедно да се изправим срещу коронавируса и това го губим само в България, каза Ангелов.

Правилното е да вярваме в науката, а науката са ваксините, заяви той.

Министърът каза, че вчера при посещението си в Бургас е видял болни бебета, като посочи, че заболяването при тях протича леко, но не са здрави.

58% от леглата са заети за неусложнени пациенти, а за интензивно болни - 65%.

Като единствено положителна тенденция той отчете броя на излекуваните спрямо новозаболелите, който е в нарастваща тенденция.

14-дневната заболеваемост е 380 на 100 хил., което ни отрежда 16-то място в ЕС и пето на Балканите.

Водещите области са Плевен, Кюстендил, Враца и др., при които има въведени локални мерки. На другия полюс е Търговище с 41 хил. болни, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му в момента има старчески дом с епидемичен взрив и настанените са отказали имунизация преди месец. Те са в контакт със стотина други имунизирани, сред които няма болни, каза Кунчев като пример. 

Здравният министър допълни, че във въпросния старчески дом 11 души от имунизираните са с положителни тестове за коронавирус, но без никакви симптоми, което доказва ползата от ваксинирането.

Коментари Напиши коментар

381

До385

преди 1 месец

Публикувайте,колко министри ,депутати и управляващи са се ваксинирали и с коя ваксина?ЗАЩО НЕ СЕ НАРЕДИХА С НАС НА ОПАШКИТЕ ПРИ ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ?Нали са хора от народа?Защо външната ни министърка сега болна от Ковид НЕ СЕ Е ВАКСИНИРАЛА при многобройните контакти ,които има.?Защо мислите,че народа е глупав?Защо нито един журналист не зададе такива въпроси на НОЩ?

380

Istina

преди 1 месец

За простия народ ваксина ЗЕНЕКА
НО за милиционерите ((полицаи)) ваксина на модерна... АБЕ ДЪРЖАВА ОЛЕЛЕ

379

Анонимен

преди 1 месец

О, вече и думата "ст А до" зазвездвате.
Жалкари!
Ами оставете хората да пишат само с точки и тирета накрая!
СвоБода на словото? В Бъл Х ария?! Боже, опази, чудо невиждано!