Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Чили изпревари Израел по най-много хора, ваксиниращи се срещу COVID-19, на 100 жители, предаде ДПА.

„Днес имаме нов повод за гордост. Чили зае първо място в световната класация по брой дози, разпределени сред 100 жители“, съобщи с туит правителството на южноамериканската страна.

Oще по темата

Съгласно новите данни в Чили са поставяни средно 1,08 дози дневно на 100 жители през последните седем дни, докато за Израел показателят е 1,03 дози.

Общо в страната с население 18 милиона души поне по една доза ваксина е поставена на 4 176 094 граждани от началото на кампанията през декември или на над 21 процента от населението.

Чили наред с Мексико и Коста Рика е сред латиноамериканските държави, които първи започнаха да ваксинират населението си и рано договориха закупуване на ваксини. В резултат страната успя да си гарантира 35 милиона дози, 10 милиона от които вече са пристигнали. Повечето са на китайската компания „Синовак“, предаде БТА.

Въпреки ваксинационната кампания Чили все още отчита високи нива на разпространение на коронавируса с над 5000 нови случая дневно за няколко последователни дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Чили...тия с коя ваксина се ръчкат

12

ноби

преди 3 години

в един даден момент, всички ще изпреварят израел по брой ваксинации на ден.

11

Анонимен

преди 3 години

Чили измести Израел от първото място по темп на ваксиниране-------------В статията едва накрая и доста завоалирано и срамежливо споменава благодарение на чия ваксина е достигнат този висок резултат!Проблема на слабите темпове на Ваксинация, особено в Европа, са наложените американски ваксини и британската Астра Боза с доста негативни странични реакции.

fallback