Снимка: БГНЕС
fallback
Правителството на Израел разхлабва наложените ограничителни мерки заради коронавируса, информира ДПА.
 
Ресторанти, кафенета и кръчми днес отворят врати, но при определени условия. Това съобщи кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху.
 
Само клиенти със "зелен паспорт" ще могат да бъдат обслужвани на закрито. Неваксинираните клиенти ще имат право да седят само на открито.
 
Студентите със зелени паспорти също ще имат право да се завърнат в университетите си от днес. Неваксинираните ученици ще продължат да учат само онлайн.
Oще по темата
 
Притежателите на зелени паспорти - хора, които са се възстановили от COVID-19 и хора, чиято втора ваксинация срещу него е била преди поне седмица - възвръщат основните права и свободи в Израел по-рано от тези, които не са били ваксинирани.
 
За всички граждани на Израел обаче остават правилата за разстояние и хигиена.
 
Кампанията за ваксинация в Израел е една от най-бързите в света. В страната с население малко над 9 млн. души над 4,9 млн. души досега са получили първа доза ваксина, а около 3,7 млн. души са получили и втората доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

нипур

преди 3 години

ако се сещате първите които пуснаха вируса при нас бяха евреи и англичани в банско които бързо бяха изведени къде беше тогава всемогъщия данс

29

Тези сами ще си

преди 3 години

сложат отново жълтите звезди, пак си маркират ваксинираните!?

28

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПич не си прав, случаите в Израел намаляват, не заблуждавай хората

fallback