Снимка: БГНЕС
fallback

Нараства интересът на българите към екскурзии в Русия въпреки неясната ситуация тази година за това ще има ли туристически визи. 80% от туристите препотвърждават желанието си да пътуват, предаде БНР.

Няколко месеца преди началото на лятото, когато е активния сезон за масовият турист, избрал дестинация Русия, все още няма отговор за това дали ще има визи. Техният електронен вариант от миналата година също не е гарантиран, коментира Светлана Лукина - екскурзовод с дългогодишна практика.

"В момента при влизането в държавата изискват един PCR-тест. Има списък на одобрените за влизане в Русия държави. За съжаление, България все още не е в този списък по абсолютно обясними причини. Полетите са анулирани до края на април и все още сме един вид в "червената зона", каза тя.

Туристическите агенции, които предлагат сигурни пътувания в Руската федерация, подвеждат туристите:
"Сигурност няма абсолютно никаква от гледна точка на това, че няма как да гарантираме. Това е тенденция не само за България, но и за много други държави. Това, което ме радва и това, което дава надежда на всички ни, е, че ваксинацията започва навсякъде".

Място за оптимизъм има, със сигурност от април се очаква позитивно развитие в тази посока: "От юни нещата ще се променят. Полетите са планувани в момента от "Аерфлот". За тези полети се продават места и "Аерофлот" планира тези пътувания. Това също ни дава надежда, че това не са измислени дати. Има полети на тези дати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

наблюдател

преди 3 години

Независимо от ра-са, религия или националност, навсякъде има хора които обичат да им натискат главата. Даже има понятие Шведски синдром. Няма нищо чудно. Освен това някои са просто любопитни. При толкова масирана руска пропаганда в България.Аз лично също съм ходил и не съм очарован. И кво от това?По-добре, човек да отиде и лично да се увери, отколкото да слуша и да вярва, ама да не е сигурен. Те, затова хората пътуват.....

156

Христо Христов

преди 3 години

До Отечествен ФронтЩе ти отговоря с думите на дядо Вазов :"чети, гове*рче"!Имаш Гугъл, поинтересувай се, не чети само русофилски материали!От мен да мине, ето ти жокер - "Липецк", където са се обучавали германските летци от 1925 до 1933 година!Да вздраствует съветско-германская дружба!

155

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Цола Драгойчева Хайде Хайде и твоите господари отвъд океана наблягат на белина примесена със алкохол за по добро настроение .А наскоро американски войници се натровиха със антифриз като го пиха наместо алкохол .До там се докараха тези войничета да пият течност против замръзане на танковете си .И от тези пияндета чакаме да ни спасяват по време на война .Ми те ще изпият нафтата на танковете и керосина на самолетите и край със тях и нас .

fallback