Снимка: БГНЕС
fallback
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призова хората да "спрат да мрънкат" заради COVID-19. Той разкритикува и мерките за ограничаване на заразата въпреки ръста на случаите и смъртността, предаде Би Би Си.
 
Коментарите му бяха направени само ден, след като Бразилия отчете рекорден ръст на починалите за период от 24 часа.
 
Страната в момента е изправена пред най-тежката фаза от пандемията досега, а здравната система е изпаднала в криза.
 
Някои градове и щати наложиха собствени ограничения.
Oще по темата
 
Бразилското министерство на здравеопазването съобщи, че над 260 000 души са починали с COVID-19. Това нарежда страната на второ място в света след САЩ.
 
В четвъртък други 1699 души бяха добавени към тази статистика, като отчита спад от рекордните 1910 починали в сряда. Междувременно още 75 102 случая на коронавирус бяха установени във втори по мащаб ръст досега.
 
"Колко дълго трябва да стоите у дома, а всичко да е затворено? Никой не издържа повече. Съжаляваме за починалите, но се нуждаем от решение", настоя Болсонаро. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

До До номер 2Бразилия е 200 млн-200 хил са 0.1 %. Аман от филмирани лато теб------------------------Ти не си филмиран явно, щото никой от близките ти не е починал. Дай да починат няколко и друга песен ще запееш. Що не отидеш при майка си и баща си и им каже: "вижте какво, умирайте... вие сте само 0.01% от населението, аз отивам на купон с чалга"

14

рио гранде

преди 3 години

Бол-много,сон-после,аро-вид папагал,Болсонаро

13

Анонимен

преди 3 години

Ми, дъртита така и така си отиват. За какво да се жертваме ние младите за сбръчкани баби и старци? Аре чао и у печката. Всички сме за там.

fallback