Снимка: БГНЕС
Във Великобритания 20 703 615 души вече са получили първата доза от ваксина срещу коронавирус. Само през последния ден са били ваксинирани почти 225 хиляди души, съобщи телевизионният канал Sky News. 
 
Отбелязва се, че над 895 хиляди души вече са получили и втората доза от ваксината в Обединеното кралство. Това е с 51 хиляди повече от предходния ден.
 
Според данни на британското правителство към 3 март в кралството са регистрирани общо 4 194 785 случая на заразени болестта от началото на епидемията от COVID-19, от които 123 783 са фатални.
 
Великобритания, заедно с Израел и САЩ, са водещи в света по темповете на имунизирането на населението си - съответно 32%, 93% и 22% от жителите, според Би Би Си. В Обединеното кралство имунизацията се извършва с препаратите на Pfizer/Biontech, AstraZeneca и Moderna.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

В момента англичаните са на нивата, каквито бяха края на септември, когато все още почти нямаше признаци колко много ще се омажат нещата. Та може да се каже, че прескочиха трапа. Евреите и те.

9

реалист

преди 3 месеца

До 5. Резултатът е сериозен спад в броя на заразените. Ама някой трябва да се информира преди да се плюнчи по сайтовете.

8

балами

преди 3 месеца

Ами така е в нормалните и разумни държави. За разлика от ганьо, който все се обуначва от разни конспиратори, "разбирачи" и мрънкачи срещу всичко и не ще.