Кадър: БНТ
fallback

В Израел започнаха да поставят проследяващи гривни на пристигащи от чужбина. Уредът е алтернатива на задължителната двуседмична карантина в хотели.

Престоят в тях е за сметка на правителството. С гривните пристигащите в Израел имат право на самоизолация вкъщи, предаде БНТ.

Oще по темата

Проектът с проследяващите гривни е на здравното министерство в Израел. Ако се окаже успешен, от компанията производител са готови да произведат хиляди устройства.

Процедурата за получаване на проследяваща гривна е много опростена. Вписват се паспортните данни и данните от кредитната карта, които са необходими като депозит за гривната в случай, че тя не бъде върната.

Властите увериха, че ще се събира единствено информация за местонахождението на хората, които носят проследяващи гривни.

Проектът обаче може да срещне съпротива. Вчера Върховният съд на Израел отново излезе с решение службата за сигурност "Шин Бет" да спре да използва технологии за проследяване на мобилни телефони в борбата с коронавируса.

Проследяването започна през март миналата година. През юни Върховният съд забрани тази дейност, но последва скок на заразените. Тогава парламентът одобри използването на проследяващи технологии за 3 седмици. Оттогава срокът постоянно се удължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Чиповете

преди 3 години

Ето ви чиповете за хората дето не вярваха и се подиграваха на конспиративните теории, които вече са реалност. Масово следене, контрол, гривни с чипове, предстои чипове в телата на хората да слагат и да живеят с тях следени и управлявани до края на мизерния си живот.

21

Т.Шак

преди 3 години

Когато конспиративните теории се превръщат в "демократични" практики, значи нещо здраво се е объркало.Тогава трябва да си лъснем обущата, да влезем във форма, да сложим в раниците суха храна за три дни, да наточим ножовете, да почистим пушките и да направим нещо по въпроса. Даже не е нужно да се организираме. Само един да покаже на управниците ни, че не са недосегаеми.

20

Православен

преди 3 години

Започна се вече:16. И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им,17. та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.18. ... Числото на Звяра е 666

fallback