Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Препаратът на "Пфайзер" е все по-вероятно да бъде достатъчно ефективен дори при прилагането само на една доза, сочи проучване.

Данните са на агенция Асошиейтед Прес и се основават на масовата ваксинация в Израел, където повече от половината от населението беше имунизирано, предаде БТА.

Oще по темата

Взети са предвид резултати за над 500 000 ваксинирани общо по света, като изводът е, че ваксината на "Пфайзер" е предотвратила развитието на тежко заболяване при 92% от случаите на имунизирани с две дози и при 62% при получилите една инжекция.

Препаратът дава еднакво добра защита както на млади хора, така и на тези над 70 години.

Междувременно в САЩ дадоха зелена светлина на употребата на ваксината на "Джонсън" и белгийската компания "Янсен". Тя се прилага само в една доза и може да се окаже добро решение на зараждащата се криза с дефицит на ваксини по света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

"...Първото голямо проучване в реална среда показва, че две дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech е на 94 ефективна, предава "Ройтерс", като цитира резултатите от ваксинирането на 1,2 милиона души в Израел...."94% ефективност

27

Анонимен

преди 3 години

До ба таз псевдонаука!Не позна: сега разбират какво ОЩЕ могат.Това какво могат вече беше проверено.

26

ба таз псевдонаука!

преди 3 години

"е все по-вероятно да бъде достатъчно ефективен дори при прилагането само на една доза"Преди няколко месеца медиите опищяха орталъка че "Спутник-V" не бил достатъчно проверен!А сега като чета заявленита излиза че западните ваксини са изобщо непроверени какво и как могат!Чак сега на живо ги "оценяват"!Егати и иии и ....!

fallback