Снимка: БГНЕС
fallback

Производителят на ваксина срещу коронавируса "АстраЗенека" обясни забавянето на доставките с производствени предизвикателства.

Oще по темата
От компанията обаче уверяват, че ще има още доставки у нас до средата на март, без да уточняват количества.

"Производството на ваксини, в частност ваксината на АстраЗенека срещу COVID19, е процес с висока степен на техническа сложност. Въпреки че АстраЗенека полага неуморни усилия да се справи с предизвикателствата, които възникват в хода на производството, е възможно да има известна вариабилност и трудности при въвеждането на всеки нов производствен процес", пише в позицията, публикувана на интернет страницата на компанията в България.

"Все пак в резултат на продължаващите ни усилия очакваме да сме в състояние да доставим в България следващото количество два дни по-рано от планираното. До средата на м. март сe очакват още две доставки", се посочва още в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Демократ

преди 3 години

И сащ обещаха самолети но неказаха коя година и колко

20

Чиновник

преди 3 години

До Анонимен 20Ха-ха-ха, за какво са ви ваксини бе мишок, нали нямаше да се да се ваксинирате? Нали с ваксините щяли да ви чипират, да ви разболяват и не'ам си още какво. Седи на дивана там, нагъвай евтините кренвирши, пий си шльокавицата и не се обаждай.

19

Анонимен

преди 3 години

До ЧиновникТакива корумпирани тъпани като теб изхарчиха парите на хората, а ваксини няма това е проблема.

fallback