Снимка: БГНЕС
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че засега не подкрепя да се предоставя "преференциално" третиране на хората, които вече са ваксинирани срещу Covid-19.

"Докато броят на хората, които са ваксинирани, е толкова по-малък от тези, които чакат ваксинация, държавата не трябва да се отнася по различен начин към двете групи", отбеляза Меркел пред Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

"Когато предложим ваксинацията на достатъчен брой хора и някои от тях изобщо не искат да бъдат ваксинирани, ще трябва да обмислим дали трябва да има отворен достъп в определени зони само за ваксинираните хора. Но ние все пак не сме достигнали до този етап", отбеляза тя.

Канцлерът подчерта, че не трябва да се разглежда "преференциално" третиране на ваксинираните, преди да бъде "недвусмислено" определено, че те не са заразни.

Ден по-рано германският държавен министър за Европа Михаел Рот заяви, че Европейският съюз трябва да преразгледа възможността за предоставяне на сертификати за ваксинация на хората, които са били ваксинирани срещу Covid-19, което да има даде по-голяма свобода за пътуване. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Мхм, за сега само им инсталирайте оерационните системи, привилегиите само ще ги обещавате.

34

Някой

преди 3 години

Историята пази само лоши спомени,от тези опити за разделяне.Да не съм лош пророк и сега резултата може да не е по-различен.Попитайте историците..

33

до 38

преди 3 години

До Анонименне е само в германия, в сащ е същото, ваксинират само много болни и стари хора освен лекари и тези които работят по доставки, сметнато е тези хора са 45% от населението на сащ, за нас о бикновените дето не сме стари не сме болни и не сме доставчици ще дойде ред къде към края на годината най-ранода не взема да си ходя в БГ да се ваксинирам, там всички колеги от БГ офиса на фирмата ни са се ваксинирали вече а са по-млади от мен повечето

fallback