Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китай, Русия и Индия подбират умело страни по света, в които да увеличават влиянието си и да укрепват позициите си посредством предоставяне на своите ваксини – „Скай нюз“ излъчи материал за така наречената дипломация на ваксините, в който анализира как трите държави правят това.

Анализът на „Скай нюз“ показва, че на 47 държави по света плюс Африканския съюз, който обединява 55 нации, са предложени сделки за ваксина от страна на Индия, Китай и Русия, предаде БНР.

Oще по темата

В 21 държави до 19 февруари единствените ваксини са били от Русия, Китай или Индия.

В други 16 държави половината или повече от половината ваксини са от тези страни.

Данните са на компанията  за научни анализи  „Еърфинити“. Уточнява се, че всъщност мнозинството от произвежданите ваксини по света не са от Русия, Китай или Индия.

Агате Демараис от Economist Intelligence Unit заяви за „Скай нюз“, че това, което правят Китай и Русия, е укрепване и разширяване на техните позиции по света. Демараис, която е бивш френски дипломат в Русия и Близкия изток, посочва, че това е дългосрочна стратегия и няма значение дали става дума за богати или бедни страни, важното е къде Москва и Пекин искат да наложат тяхното влияние.

Посочени са редица примери, като Латинска Америка е най-благодатната почва, защото там Китай и Русия все още нямат голямо влияние, а това е в близост до Съединените щати. Обръща се специално внимание на Източна Европа, където страни като Унгария например са се уморили да чакат ЕС да постигне сделка за ваксините.

Индия и Китай пък са особено успешни на необятните пазари в Азия и Африка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Това упрек ли е?

20

Анонимен

преди 3 години

До 22 ЧебурашкаЕй ! Ти да не си вътре в борда та знаеш всичко ? Пускай си подадените опорки от НПОто на сорос и не се занимавай с неща които са далеч непосилни за плиткия ти ум

19

към 17

преди 3 години

България е във финансов борд от края на миналото хилядолетие. В борд е, защото българските правителства не са способни да управляват българската икономика и финанси и се осланят на външно управление. Цялата тази несамостоятелност и несъстоятелност не пречи на управляващия вожд да се бие в гърдите и да се хвали, че мат'рялът процъфтява и благоденства. На този фон Крети се загрижил за руското?!?!?!

fallback