Снимка: БГНЕС
fallback
Лабораторно проучване показва, че южноафриканският вариант на COVID-19 може да намали с две трети защитата чрез антитела на ваксината на компаниите Pfizer Inc и BioNTech SE. Все още не е ясно дали самата ваксина ще бъде ефективна срещу мутацията, съобщиха двете компании, цитирани от Ройтерс.
 
Проучването установява още, че ваксината все още няма възможност да неутрализира вируса. Няма и доказателства от опити при хора, че южноафриканският вариант на коронавируса намалява ваксинационната защита, допълват още компаниите.
Oще по темата
 
Продължават да се правят инвестиции за разработване на актуализирана версия на тяхната РНК (mRNA) ваксина или чрез поставяне на двойна доза, ако е необходимо.
 
За проучването учени от компаниите и Медицинския клон на Университета в Тексас (UTMB) разработиха инженерно създаден вирус, който съдържа същите мутации, извършени в шиповата част на силно заразния вариант на коронавируса, открит за първи път в Южна Африка, известен като B.1.351. Шипът, използван от вируса за проникване в човешки клетки, е основната цел на много ваксини срещу Covid-19, напомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

психиатър

преди 3 години

Имаш страх от кастрация! Значи се съмняваш в мъжествеността си!

43

Диана

преди 3 години

Изработили инженерно създаден вирус?!...Значи не е невъзможно!...

42

Анонимен

преди 3 години

Това е защото не я разработваше подбран експертен екип от коментиращи в днес.бг.

fallback