Снимка: Pixabay
fallback
От световната здравна организация (СЗО) са регистрирали 300,5 хиляди нови случая на заразени с COVID-19 през изминалия ден. Това представлява рекорден минимум от 7 октомври 2020 г. насам, когато броят на новите случаи на коронавирус е бил 291,2 хил., предава TACC.
 
Европа се нарежда на първо място по нарастване на новите случаи на инфектирани - 122,5 хил. за последното денонощие.
 
Във Великобритания са регистрирани около 11 000 случая на новозаразени. Това е най-ниският показател от 2 октомври, информира "Фокус".
 
Във Франция през последните дни са регистрирани 16-18 хиляди случая на инфекция на ден, което е три пъти по-малко в сравнение със стойностите от октомври-ноември. Заболеваемостта в Италия и Германия е намаляла до нивото от първата половина на октомври, където пиковете са отчетени в края на миналата година и началото на тази. Подобна ситуация се наблюдава и в Полша и Украйна.
 
В Чешката република увеличението на новозаразените е намаляло наполовина в сравнение с максималните стойности през януари. Заболеваемостта все още остава на високо ниво за страната, 8-9 хиляди заразени на ден.
 
В Испания, след пика през януари, заболеваемостта спадна до нивото от 16-18 хиляди нови случая на инфекция, което приблизително съответства на стойностите от края на декември.
 
В региона на Северна и Южна Америка са регистирани общо 115,6 хиляди случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Рекордно ниски нива НА БРОЯ (без пълен член!)!Момиче, не бих те държал и един ден на работа!

11

Майтапчийски

преди 3 години

Нищо не е изчезнало ***, тепърва ще се мре яко яко

10

Анонимен

преди 3 години

Вируса отстъпва за да се преорганизира-мутира и ще удари отново !Така стават нещата в природата.Милост за човеците НИКАКВА.

fallback