Снимка: БГНЕС
fallback

Светът трябва да се подготви, че въпреки ваксините, коронавирусът може да остане сред нас за дълго време. Това предупреди директорът на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията Андреа Амон.

Oще по темата

По думите ѝ вирусът е по-вероятно да остане, отколкото да изчезне, тъй като много добре се адаптира към хората.

"Това няма да е първият вирус, който ще остане да битува сред нас. Така че това не е нетипична характеристика за един вирус. Въпросът е какви промени настъпват във вируса и съответно влияе ли се ефективността на ваксините“, каза директорът на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията, предава БНР.

Тя призова страните от ЕС да запазят действащите рестрикции, въпреки намаляването на случаите на COVID-19 в някои европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 години

Разбира се! Това ни е ясно на онези които можем да го видим. Колкото грипната ваксина е спряла грипа, толкова и тази ще спре коронавируса. Но тази има по-специфична функция, както Модерна обясни, прави се аналогия с инсталирането на плъг-н-плей операционна система в тялото на човека.

44

Анонимен

преди 3 години

Говори се така, като че ли Ковидът е пристигнал от около една година при нас. Въпросът е, че дори нямат представа кога този вирус е влязъл в човешката популация. Търсенето на животинче, което да е предало вируса преди година, година и половина, остана без резултат. Откъде въобще знаят, че вирусът не е бил от много години при нас, след като умело се е прикривал зад симптоми на грип и спорни смъртни случаи с много болни от други болести хора? Такива ситуации не са прецедент в човешката история.

43

Анонимен

преди 3 години

За разлика от 47 (1) при мен е горе-долу обратното с ваксините за грип. Всяка година боледувах от грип и една година реших да се ваксинирам. Резултатът при мен беше, че грипа го изкарах още по-тежко и повече не повторих. Сега обаче имаме друг вирус, който не е грип и с голяма смъртност и засега мисля да се ваксинирам. С грипът се справих просто - спрях да използвам градския транспорт. С коронавируса засега правя същото и никой около мен не е срещал вируса.

fallback