Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на новите случаи на COVID-19, регистрирани в световен мащаб намалява за четвърта поредна седмица, сочат данни на Световната здравна организация, които дават искрица надежда, че светът поставя повратна точка в усилията си за ограничаване на пандемията, съобщава БГНЕС, позовавайки се на CNN.

Броят на смъртните случаи от COVID-19, регистрирани в световен мащаб също намалява за втора поредна седмица, като 88 000 смъртни случая са отчетени през миналата седмица, което е 10% спад в сравнение с предходната седмица, според СЗО.

Oще по темата

Повече от 3,1 милиона нови случая на COVID-19 са съобщени по целия свят миналата седмица, заяви СЗО в своята седмична епидемиологична актуализация. Това е 17% намаление спрямо предходната седмица и най-малък брой случаи в световен мащаб от седмицата на 26 октомври 2020 г.

"Въпреки че все още има много страни с нарастващ брой случаи, в световен мащаб това е обнадеждаващо", казва седмичната актуализация на СЗО.

САЩ са регистрирали най-голям брой нови случаи с 871 365. Тази цифра обаче представлява 19% намаление на случаите в сравнение с предходната седмица, според данните на СЗО.

Бразилия, Франция, Русия и Великобритания също са сред страните, които отчитат най-голям брой нови инфекции в световен мащаб, отбелязва СЗО, въпреки че всички отчитат спад в сравнение с данните от предишната седмица.

От всички региони, в сравнение с предишната седмична актуализация на СЗО, Африка отчита най-голям спад в случаите, с 22%, докато Източното Средиземноморие има най-малко, с 2%.

Като цяло, новите случаи в Латинска Америка и Карибите представляват повече от половината от всички нови случаи в световен мащаб, с повече от 1,5 милиона нови инфекции и повече от 45 000 смъртни случая.

В световен мащаб има близо 107 милиона случая на COVID-19 и повече от 2,3 милиона смъртни случая от вируса от началото на пандемията, според данни от университета "Джон Хопкинс".

Седмичните нива на инфекция са намалели с близо една трета на 7 февруари в сравнение с пика в началото на януари.

Много страни се надяват, че ваксините ще предложат изход от кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

гологлавия мутаф

преди 3 години

Еййй СЗО, чакай малко бе, още има за крадене тук. Чакайте поне още месец, месец и нещо да ги плаша по телевизията, докат сгънем още некой милион. Ботокса и той са напъва, ама зе да издиша вече, писнало му било и му стигали милионите дет взе. Обаче аз още малко искам. После ако искате закривайте цирка, ама недейте така рязко. Имаме още да краднем...

17

Анонимен

преди 3 години

Как няма да намаляват според СЗО, след като Байдън е вече президент и си плаща?

16

Бат Пенчо

преди 3 години

Ам намаляват щот СЗО си въведе нов начин на броене на заразените. Затва. Я дайте информация за новия начин на броене.

fallback