Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Facebook забранява на своите платформи фалшиви твърдения за COVID ваксините.

Facebook Inc. обяви, че ще "разшири усилията" за премахване на неверни твърдения във Facebook и Instagram за коронавируса и ваксините срещу COVID-19.

Технологичният гигант е премахнал "повече от 12 милиона съдържания във Facebook и Instagram, съдържащи дезинформация, която може да доведе до непосредствена физическа вреда", каза ръководителят на здравеопазването на Facebook Кан-Син Цзин, цитиран от БНР.

"Изграждането на вяра и на доверие в тези ваксини е от решаващо значение. Затова стартираме най-голямата световна кампания, за да помогнем на организациите за обществено здравеопазване да споделят точна информация за ваксините срещу COVID-19 и да насърчават хората да се ваксинират, когато ваксините станат достъпни за тях", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Първо

преди 3 години

Да обучат лекари и мед.персонал и после да решават на кой да слагат ваксината. Има много голям процент от хора с алергии ,които дори не са вписани и с доказана диагноза.

58

Левтер

преди 3 години

Какъв фейс бук бре,изтрил съм ги отдавна.

57

Анонимен

преди 3 години

Ха ха ... Фацата ще цензурира и информацията за фалшивите ваксини като АстраЗенека например?Тези се самозабравиха.Аз пък ще забраня фацата от всичките си компютри и телефони.

fallback