Снимка: БГНЕС
fallback

Разходите за PCR тестове на служители, командировани в чужбина, ще се покриват от работодателя. Това реши правителството с одобрението на допълнение в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.

Промените се въвеждат с оглед на това, че служителите изпълняват своите служебни задължения в страната, в която са командировани.

Ако за влизането на територията на конкретна страна се изисква отрицателен резултат от тест за COVID-19, то би следвало медицинското изследване да е за сметка на ведомството или предприятието, което е командировало работниците, мотивират се от МС.

Одобреното допълнение е в съответствие със задълженията на работодателите да осигурят здравословни и безопасни условия на труд на своите служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

някой

преди 3 години

До: номер 3Поздравления!!! Бих ти стиснал ръката ако можех.Ти си май един от малкото истински бизнесмени в България.Съжалявам да ти го кажа, но заради това сигурно ще фалираш.Истински успешните "бизнесмени" у нас лъжат, крадат, дори убиват!Е, и тях ги убиват.Успешните бизнеси в България са малко.Но какво да се прави - живеем в посткомунистическо общество, с комунист министър-председател!!!

4

До 4

преди 3 години

Карам Пежо 307, 7 местно да минава разход :). Взех го лятото за 6000лв. В годината имам по 3-4 месеца в които наистина печеля. През другото време работя колкото да плащам заплатите и да има една и за мен. В най-добрия случай две заплати. Плащам на работниците по 900-1200лв защото иначе ще се махнат. Единствено държа работата защото нямам работно време и началник

3

А на връщане?

преди 3 години

Нали другарят очилат министър на болестите ни иска PCR тестове и на връщане в България - и тези тестове ли ще плаща "щедрият" работодател??? Абе вие малoyмни ли сте станали по време на пандемията, или такива сте се родили бе!!!???

fallback