fallback
 
Южноафриканският щам вече достигна до Гърция, а по-рано главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви: "Аз се притеснявам повече от южноафриканския щам на коронавируса, отколкото от британския. Той е по-неприятен, тъй като предизвиква по-тежко заболяване, има по-голяма смъртност и при него намалява средната възраст на смъртността". А как живеят хората в Южна Африка? 
 
"Коронавирусът промени държавата и никога няма да е същото, защото не познават вируса. За Ковид-19 имаше много неизвестни, както и по цял свят. Направиха се изследвания, които накараха цяла Южна Африка да бъде затворена", каза Антония Биолчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя живее от 30 години в Кейптаун и споделя, че карантината им е била 3 месеца.
 
"Беше абсолютно забранено да се излиза. По един час разрешаваха до магазина или разходка, смъртността беше огромна.Засега са само 40 000 починали, но се говори, че са около 120 000 неофициално. От 29 декември отново сме в карантина. Има вечерен час, всичко се затваря след 20:00 ч. Много ресторанти затвориха поради икономически причини", добави Биолчева.
 
Българката изтъкна, че алкохолът също е забранен.
 
"В първата карантина нямахме алкохол, цигари. А аргументът за алкохола е, че по този начин се освобождават места в болниците за заразените от коронавирус. За цигарите казаха, че Ковид-19 е в дихателните пътища, а те причиняват дихателни проблеми", коментира още Антония Биолчева.
 
Тя споделя, че единственото, което дава резултат, са маските, карантината и дистанцията.
 
"На погребение обикновено се събират по 400-500 човека, а сега са ограничени до 50 човека. Ограничени са и религиозните събирания. Затвориха плажовете. Повечето от хората не спазват мерките. Казват, че налагат глоби, но досега не съм видяла да е наложена такава", добави тя и коментира и южноафриканския щам на COVID-19.
 
"Имаше паника сред хората, но много от тях в момента предпочитат да не обръщат внимание на коронавируса и здравето. Говори се за този щам и също така, че много повече млади хора са засегнати. Говори се, че и симптомите, които се знаеха миналата година, вече не са тези. Но за момента няма голяма информация. Всичко се е концентрирало върху ваксините", посочи Биолчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 3 години

докато не изредят всички държави за заглавия няма да си седнат на ***.

32

Ключов цитат

преди 3 години

ПОВЕЧЕТО ОТ ХОРАТА НЕ СПАЗВАТ МЕРКИТЕ.И ОПАААА 120000 ТРУПА.ЛОГИКА!КОЙТО НЕ СПАЗВА, КОРОНАТА ГО ПРЕГАЗВА.

31

Анонимен

преди 3 години

Тая кво прави там като е строго)строго колкото в Танзания

fallback