Снимка: БГНЕС
fallback

Българи в Италия са написали протестно писмо до министъра на здравеопазването заради изискването за PCR-тест при влизане в страната.

Oще по темата
Заповедта на проф. Костадин Ангелов е от днес. Сънародниците ни очакват развитие по казуса.

"При нас това въвеждане за отрицателен PCR-тест при влизане в България се оказва голям проблем, защото тук, за да си направиш изследването, трябва 7 дни по-рано да си запишеш час, отделно резултатът от повечето лаборатории излиза чак след 4-5 дни, малко са лабораториите в Милано, които ти го изкарват за 48 часа", обясни музикантката Дарияна Куманова пред БНР.

Друг проблем е и високата цена на теста, която е от 120 до 150 евро - особено за големи семейства.

Италия приема и с антигенни тестове и нашето запитване е не може ли това да важи и за влизане в България – тези тестове са много по-евтини - тук са между 30 и 50 евро, което е много по-достъпно и стават за три часа. С което съвсем спокойно влизаш в рамките на тези 72 часа, посочи Куманова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

До 23

преди 3 години

Браво, точно така се прави! Като не харесваш и не одобряваш нещо и си решил да правиш промяна, не се връщаш назад! Ако имаш нова жена, едва ли ще се връщаш периодично при бившата, нали?! Освен ако не знаеш какво искаш!

25

ПроСоТо

преди 3 години

много грозно звучат некои опити за обиди,едва ли не демонизиращи нашите хора по света....вижте какво,спижурясани:-НИКОЙ НЕ Е ЗАБЕГНАЛ "на Запад" ОТ ХУБАВО!!!!!!познавам доста такива..ВСИЧКИ носят Родината в сърцата си,ВСИЧКИ!Е,МУТРО"държавата" ги отвращава,но те си остават българи...разбира се,те ИМАТ ПРАВОТО да търсят за себе си и семейството си просперитет,ред и гарантирано достойнство,но като няма как да ги намерят у нас, са ПРИНУДЕНИ да ги потърсят другаде.но ще бъдат отрязани от

24

Анонимен

преди 3 години

Цинцари! Нали зарезахта мама,тате, деца за пусти мъни! Нема да се охарчите! Бецален плийз!

fallback