Снимка: БГНЕС
fallback

Екипът зад оксфордската ваксина се готви да проектира нови версии на своите дози в отговор на различните варианти на коронавирус, които се появиха във Великобритания и другаде по света, съобщава The Independent.

Учените от университета са тепърва тестват своята ваксина, за да разберат дали осигурява защита срещу британския и южноафриканския щам, които се появиха в края на миналата година. Резултатите от проучването ще станат ясни в първата половина на следващия месец.

Въпреки това, екипът на Оксфорд възприема подход "в риск" и възнамерява да започне да синтезира нови версии на ваксината, без да чака, за да разбере дали ще бъдат необходими. Сара Гилбърт - еднин от водещите учени - "активно работи по това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Дедо

преди 3 години

логично беше, че така ще се получи с ваксините

21

икономист

преди 3 години

Може накрая да се окаже, че си вкарваме автогол с тия ваксини. Този вирус е преминал междувидовата бариера и очевидно се адаптира добре към нашия организъм. Ваксината само ще го стимулира да се променя с още по-голяма скорост.

20

славянин

преди 3 години

Който вярва че имунната му система може да пребори един вирус само чрез стимулация със ваксина наистина е МНО-О-ГО ГОЛЯМ НЕВЕЖА!

fallback