Снимка: БГНЕС
fallback
Перспективата за справедлив достъп до ваксините срещу COVID-19 е застрашена, тъй като те се използват предимно в богатите държави.
 
Това каза в понеделник на 148-ата сесия на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация нейният генерален директор Тедрос Адханом Гебрейесус, цитиран от ТАСС. 
 
"Светът е на ръба на катастрофална морална криза. Обещанието за равен достъп е изложено на сериозен риск", каза той.
Oще по темата
 
"Повече от 39 милиона дози от ваксината COVAX са доставени в 49 страни с високи доходи. И само 25 дози са дарени на една от страните с най-ниски доходи", каза още ръководителят на СЗО. 
 
Тедрос Адханом Гебрейесус отправи призив към световната общност да се бори солидарно с пандемията от коронавирус и да отпусне ваксинации на здравните работници и възрастните хора във всички страни по света през следващите 100 дни.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

P.

преди 3 години

До От много десетилетияТи каза това, за което аз апелирам, но ти като мъж нарече нещата с точното име. И друго нещо: през ранните 1970години имах почти ежедневен достъп до списания на немски език, та там четях, че в Африка някои племена не съзнавали връзката между секс и бременност. Това е било преди 50 години. Дали нещата са се променили от тогава?

66

P.

преди 3 години

Равен достъп до ваксините; защо на мен ми се струва, че обърнаха палачинката. До преди неотдавна се павеха проучвания по нета кой ще си сложи ваксината. И желаещите бяха по-малко от 50%. Сега смениха плочата, че ваксината е в ограничени количества, белким желаещите станат поне 75%.

65

Анонимен

преди 3 години

На това се вика цинизъм - моралната криза била заради равен достъп до ваксините, а не че унищожиха умишлено милиони човешки съдби чрез най-бруталната манипулация в познатата история на човечеството!!!!!!!!

fallback