Снимка: БГНЕС
fallback

Индия започна да ваксинира днес срещу COVID-19 здравните си работници, поставяйки началото на имунизационна кампания, която вероятно е най-голямата в света, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Предвижда се до юли да бъдат ваксинирани 300 милиони души, първо 30 милиона лекари, медицински сестри и други служители от първа линия на борбата със заразата, а след това още 270 милиона души на възраст над 50 години или със съпътстващи заболявания, които ги поставят в рисковите групи.

Стартът на кампанията, обявена от властите като "най-масовата в света", даде в пряк телевизионен ефир премиерът Нарендра Моди.

В първия етап ще се използват два препарата - "Ковишилд", разработен от британско-шведската компания "АстраЗенека" и Оксфордския институт, и "Коваксин" на индийската компания Бхарат Байотек (Bharat Biotech). И двата се произвеждат в Индия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Боби

преди 3 години

До Антон"Ковид измамата продължава с пълна сила. До момента в света са починали 2 млн човека с доказах ковид в тях. Населението на земята е 7.5 млрд човека. Ето това е числото на изключително смъртоносноя вирус"Истерията идва от богаташите особенно тези над 60 години. Бизнес се прави със срещи а срещите водят до опасност от заразяване. А тая гадост КОВИД19 или я минаваш с две кихавици или ЛЕЛЕ *** МАЛЕ и процесия към гробищата нищо че си милиардер

35

Антон

преди 3 години

Ковид измамата продължава с пълна сила. До момента в света са починали 2 млн човека с доказах ковид в тях. Населението на земята е 7.5 млрд човека. Ето това е числото на изключително смъртоносноя вирус

34

Гей Билтс

преди 3 години

А бе дали след световната ваксинация популацията ще се установи на около милиард?

fallback