Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по биатлон е поставен под карантина в Оберхоф, Германия. След вчерашното си добро представяне на световната купа, днес шестима души от щаба ни са с положителни проби за коронавирус. Петима от тях са състезатели - Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Стефани Попова, Благой Тодев и Димитър Герджиков. Специално за Bulgaria ON AIR президентът на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска коментира ситуацията.

"Добре се чувстват всички. Единствено Митко Герджиков един ден е имал температура, останалите се чувстват добре", коментира Катя Дафовска

Преди седмица целият ни щаб е тръгнал с отрицателни проби за подготвителния лагер в Словения.

"В Словения преди да заминат имаха отрицателен тест, на първия ден след пристигането си в Оберхоф имат още един отрицателен тест. В следващите 4 дни в престоя им в хотела, където има повече от 5 отбора, явно е станало заразяването им", добави Дафовска.

Все още не е ясно какво ще е решението на местните власти и на Международния съюз по биатлон за това колко време българските спортисти ще са под карантина в Германия.

Коментари Напиши коментар

14

Иваило

преди 1 месец

Хубаво е че са за ковид, а не за нешто друго............:)

13

Киро

преди 1 месец

До 13 тебе като чета, те е удрял поне 3 пъти в последно време. Абсолютно си неадекватен. Малко си написал "Баси якото пико брат".

12

Анонимен

преди 1 месец

Всеки изкарал К19 има пост ковид симптоматика - задух, лека или тежка уморяемост, разсеяност, липса или слабост на обонянието или чувство за вкус, дезориентация. Следващите четири и повече седмици след отшумяването на симптомите на ковид ще са неадекватни. Вируса приоритетно удря белите дробове или мозъка.