Снимка: БГНЕС
fallback

Редица изследвания показват, че постоянното хълцане може да е сигнал, че човек се е заразил с коронавирус, пише "Дейли Експрес".

Oще по темата

Досега хълцането никога не е било в списъка на основните симптоми, но продължителността му може да означава заразяване със SARS-COV-2, съобщава БГНЕС.

Изследване, направено от египетски лекари, установило наличието на COVID-19 при пациент, който се оплакал единствено от хълцане. 64-годишният мъж потърсил лекарска помощ след три денонощия. По време на изследванията било установено, че той е заразен с коронавирус и нивото на левкоцитите му е ниско.

Аналогичен случай е описан в друга статия, публикувана от американски учени. В този случай става въпрос за 62-годишен пациент, който не спрял да хълца в продължение на четири денонощия. При него заразата засегнала белите дробове, а нивото на левкоцитите и тромбоцитите било силно понижено.

Хълцането е рядко срещан симптом на коронавируса. То се появява най-често при стрес или вследствие на неправилно хранене и обикновено отминава след няколко минути. Британските лекари, обаче, препоръчват да се потърси лекарска помощ, ако хълцането не престане след 48 часа или се появява твърде често.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Мутафчийски

преди 3 години

Не са само хълцането, но и хъркането, пръцкането и почесването са симптоми за инфектиране с коронавирус! Сред дълготрайните увреждания попадат фригидност, дебилност и стерилност! Откритие на института Роберт Кох-Германия!

26

Анонимен

преди 3 години

Я..бравус ако се спънеш ,явно е короната )

25

Анонимен

преди 3 години

Щом има безсимптомни разпространители и дишането се води корона. Едва ли не първородния грях на новородено

fallback