Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Предстоящата финансова криза няма да е традиционна криза в световен мащаб. Това заяви пред Нова тв финансистът Любомир Дацов. Според него обаче България изостава от световното течение.

"Тази криза има своите особености. Безработицата е минимална. Има изкривявания, които затрудняват анализите. Втората вълна допълнително ще усложни икономиката. При първата блокада хората очакваха кратки срокове и бързо отминаване", обясни Дацов.

Според него в световен план има доста изследвания, които показват, че по-тежка криза не е имало от 30-40 години, поне в Европа.

"Тази криза е предизвикана от COVID-19, тя не е традиционно-икономическа. Някои правителствени решения допълнително "напомпват" проблемите, които съществуват. Например в последните седмици излязоха изследвания, които показват, че т.нар програми за количествени улеснения на централните банки допълнително задълбочават разликите в доходите на хората", обясни Дацов.

Той подчерта, че се бележи и технологичен и социален скок. Според него промените в обществата, индустрията, в отношенията дават невероятен шанс за ускорено развитие на икономиката в следващите години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

До нямаЗа Боко има кюлчета и пачки от чекмеджето.това листче вече се изтърка бе другарю. Само тъпaците на *** вярват на тия лакърдии.

14

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 9Как да се кандидатира,като българина чака месия? Ще го изберат ама найсе. Той искаше да се въведе нещо като борд от доказани икономисти, който да прави анализ на състоятелността на политическите обещания от предизборните платформи в помощ на избирателите. Той искаше министерства и агенции да се финансират по одобрени бизнес-планове. А не както досега моналогодишния бюджет +%. Щото декември почва яко харчене за щело и нещело, сакън да не им намалят бюджета, ако не го похарчат.

13

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВИДЕНОВ - ВИДЕН ИЗМАМНИК И АЛЧЕН НЕКАДЪРНИК. СЪСИПА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

fallback