Снимка: БГНЕС
fallback

Българските товарни автомобили, които бяха блокирани при Дувър и потърсиха съдействие от посолството ни в Лондон, вече са преминали границата след тестване с PCR и се намират извън територията на Великобритания.

Това съобщи за БНТ ръководителят на консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев.

Oще по темата

Посолството ни в Лондон напомня на всички български граждани, пребиваващи в Обединеното кралство, че наложените местни карантини следва стриктно да се спазват и да не се извършва пътуване, освен ако не е на основание стриктно изброените изключения от британските власти.

Нарушителите подлежат на високи глоби.

Хиляди шофьори посрещнаха Рождество в камионите си. Сред блокираните имаше и българи.
 
За голяма част от блокираните хора най-светлия християнски празник започна и ще свърши на магистралата или в някой от временните паркинги. Британските власти започнаха масовото тестване за COVID-19, но процедурата е бавна. Това допълнително покачва напрежението.
 
Без негативен тест за вируса обаче, Франция няма да допусне никого на своя територия. Заради това хората бяха помолени да проявят търпение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ром"с

преди 3 години

Отличен ход на Боби Джонсън с този нов щам и затваряне на границата ...а Брюксел се съгласи и на последното условие на Британия и подписаха договора. Но от Брюксел това няма да си пизнаят,но британците победиха в тази "война" .

3

33233

преди 3 години

До РоденТи остави, ама родните тирове сами са потърсили съдействие , не от кой да е, а от самото посолство!

2

Роден

преди 3 години

Авторът на статията осъзнава ли колко нелепо звучи словосъчетанието "родни тирове"?!Как се определя един ТИР роден ли е или не е?!Има ли първородни ТИР-ове или са само родни?В желанието за оригиналност, пишете като седмокласници (двойкаджии) на матура по БЕЛ.

fallback