Снимка: Pixabay
fallback
Трета нова мутация на коронавируса се разпространява в Нигерия. Това гласи съобщение на Общоафриканската здравна организация Africa CDC, цитирана от световните агенции. 
 
Мутацията наподобява тази от Великобритания и Южна Африка. Изглежда обаче е с отделно родословие.
 
По думите на ръководителя на организацията Джон Нкенгасонг засега получените данни са ограничени. Учените все още не знаят колко разпространен е вариантът в Нигерия и в другите страни. Нкенгасонг припомни, че мутациите са често срещано явление при подобни вируси. 
 
"Очакваме тези нови варианти да продължат да се появяват", заяви Нкенгасонг.
 
Великобритания и ЮАР наскоро съобщиха за появата на нови мутации на коронавируса. Това от своя страна доведе до ограничения в пътуванията от тези страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

(-_-)

преди 3 години

Ейй не се спряхте бе.. Ми това е просто вирус от рода на настинките.. И представете си мутира! Ми да, точно както мутират и всички останали, които го правят тоя номер де :)Весели празници и не се притеснявайте от тая жалка кампания (за съжаление глобална). Всичко ще си дойде на мястото, когато си продадат гадните ваксини.. Ваксини против настинка.. Божееее даже ни убеждават колко е ужасно и как някви хора умряли разбираш ли.. Ей, кат земем едно дърво и ви почна по коремни хирурзи, математици..

14

До Анонимен

преди 3 години

Колега, съжалявам, че така ще ти го кажа, ама хал хабер си нямаш за какво говориш. Тези хора са различни от нас физически и ментално. За тях винаги сексът ще е на първо място. Другото има от къде да се открадне. Има хиляди големи фабрики в Африка, но твоята хипотеза, не се е реализирала никъде.

13

Анонимен

преди 3 години

Цялата ситуация в Африка може да се опише с фразата: Сексът е евтино забавление за простолюдието.Ако наистина искат да ги спрат да се размножават като бесни бактерии, просто трябва да ги образоват и да им отворят фабрики във всяко село. Като почнат да жачкат и да се чудят как да си купят Голф, айфон и двустаен в Найроби, няма да им е до плътски страсти.

fallback