Снимка: БГНЕС
fallback

Първите пътници успяха да пресекат Ламанша с влак. След свалянето на забраните композициите на „Евростар” тръгнаха между Лондон и Париж.

Но дори френските граждани трябваше да представят отрицателен тест за коронавирус. Това значително намали броя на хората, които се възползваха от отварянето на границата.

"Скандалното е, че PCR тестът във Великобритания струва 160 лири. Не всеки може да си го позволи. Но всъщност цялото премеждие премина добре. Властите пуснаха във влака само френски граждани и хора с валиден PCR тест. В резултат влакът беше почти празен”, заяви  пътникът Албер Хаят, цитиран от Нова тв.

На теория след пълната блокада границата вече е отворена по суша, въздух и вода. На практика обаче преминаването е много бавно. Властите във Великобритания и днес призоваха хората да не се опитват да пътуват, ако това е възможно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

И за какво беше цялата блокада?? Европейските лидери за пореден път играят абсурдни игрички. Никой не отрича пандемията, но тепърва ще разбираме за какво са били всички тези машинации.

5

Анонимен

преди 3 години

До Добро утро "Китай преподавателите по история преподават урок за Корона" така е ама там си нямат Бибибитко който да отвори широко врати пред миячите на паници от албиона, нямат си и Вълчев да натъпче за пари по 1000 ученици в стая да ги учи кой какъв гендер бил и коя от 10те тоалетни да ползва. И после се чудим защо децата са *** като зелки, а дядовците им стават бизнес предмет да погребалните бюра.

4

Нига

преди 3 години

За мен няма затворени граници

fallback