Снимка: БГНЕС
fallback

Мексиканският регулаторен орган за лекарствата е дал извънредно разрешение за употреба на ваксината срещу новия коронавирус на компанията Пфайзер (Pfizer), съобщи заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател, предаде Ройтерс.

През последното денонощие в Мексико са регистрирани 12 253 нови случая на коронавирус и 693 починали от Ковид-19. Общо от началото на пандемията в страната са установени 1 229 379 заразени и 113 019 смъртни случая.

Мексико ще получи 250 хиляди дози от ваксината, достатъчни за 125 хиляди души, уточнява Асошиейтед прес. Очаква се ваксинациите да започнат още следващата седмица, като първи ще бъдат ваксинирани здравните работници от първа линия.

Мексико е четвъртата страна, която издава разрешение за употреба на ваксината на Пфайзер след Великобритания, Канада и Бахрейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Колко милиона са мексиканците? Чудя се дали ще получат повече от нас?

10

Анонимен

преди 3 години

до 5теб ко та вълнува кой какво си изкарва,като си толкова ербап ти пък си изкарвай центове,хората да неса прости тикви като теб

9

Анонимен

преди 3 години

Тая ваксина много ми харесва как я разпространяват - сто хиляди тук, двеста хиляди там... сякаш малко ги е страх да пуснат няколко милиона на един път, хахах. Ще видим как ще се отрази на хората, пък ако не правят като пуканките в микровълновата - ще пратим още. Само няма да се плашите и всеки с подозрение ще го наричате антиваксър, нали? :)

fallback