Снимка: БГНЕС
fallback
Ситуацията с коронавируса в Китай вече е спокойна и не се наблюдава втора вълна. Според официалната статистика в страната има десетки случаи, но те са малко на фона на многобройното население. 
 
Това каза в ефира на bTV Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай. 
 
В момента се разработват няколко вида ваксини, които се дават първо на медицинските лица и държавните служители. 
 
"Ваксините се правят от три китайски компании, като те са предназначени за целия свят, ако някой иска да ги закупи. Четири от ваксините са в последен стадий на тестване върху хора. Властите обаче твърдят, че те са подходящи за спешна нужда", обясни Цън Цон.
 
В Китай вече има над 1 милион души, които са ваксинирани срещу COVID-19.
 
По думите на Цън Цон дисциплината и сериозното отношение към разпространението на зарата е това, което е помогнало на азиатските страни да успеят да овладеят безконтролното разпространение.
 
"В западните страни хората нямат доверие в управляващите и за тях голям проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди коронавируса и за тях това отношение е странно. Това е основната разлика", допълни Цън Цон. 
 
Той обясни, че кризата от COVID-19 се е отразила негативно и върху китайската икономика. Предприетите мерки в страната са финансово подпомагане на големи държавни компании, за да може техните служители да запазят работните места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

The Real Бай Иван

преди 3 години

1 милион ваксинирани в Китай.Остават още 1 милиард и 199 милиона.Да им пожелаем успех!

11

Аристотелович

преди 3 години

Има три вида ваксини днес срещу КОВИД:1) Китайските--традиционни, с умъртвен вирус2) Европейските и руската--модерни аденовирусни векторни3) Две американски, Пфайзер и Модерна--ново поколение експериментални РНК ваксиниДа се надяваме че БГ правителството ще ползва или традиционния китайски вариант (като Турция) или векторния, било то европейски или руски (като Унгария).А генетичните експерименти над своето население да оставим на анархо-корпоративните общества.

10

До Боби

преди 3 години

Да де,нали там е Разковничето,дали сме склонни като общество да жертваме 1% от популацията,което не е никак малко или да затънем до гуша с тия рестриктивни мерки и пак да жертваме 0.5% от хората?Това е въпросът,чиито отговор струва не милион а много Милиарди!

fallback