Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Властите в Турция забраниха гостуванията по домовете за семейни празници, помени, поднасяне на съболезнования или други поводи като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщи в. "Миллиет".

Домоуправителите или отговорните за жилищата лица трябва да съобщават на полицията, ако забележат гостуване на външни лица.

Oще по темата

При установяване на такива случаи полицията ще налага глоби в размер на 3150 турски лири /330 евро/, както на домакините, така и на гостите, предаде БТА.

Според експерт от Съвета за обществени науки към здравното министерство е възможно да бъде наложена забрана на гражданите за излизане навън около Нова година /в дните от четвъртък до неделя, т.е. между 31 декември и 3 януари/, както и за събирания в къщите.

Подобна опция е била обсъждана и на последното заседание на правителството по мерките за борбата срещу коронавируса, съобщават източници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Sety

преди 3 години

Жалки напъни да се забрани всичко. ***. След като е очевидно че забраните не помагат никак. Жал ми е за турците

14

Анонимен

преди 3 години

В Турция може и да забрсняват сма у нас рожденни дни празници по хотелите някой проверява ли най не само парад на мерки

13

Турция

преди 3 години

Там като не спазваш разпоредбите ядеш дървото и няма прошка. Хората имат страх от закона. Тук в България хората имат страх да не им свърши пиенето и цигарите. И да не би случайно някой да им забрани да се събират.

fallback